De 7 boeken die ik in november 2021 wil lezen

Mijn leeshoekje met op de voorgrond een stuk tape en de tekst 'November TBR'

De een-na-laaste maand van 2021 is alweer aangebroken. Een tijd om lekker warm binnen te zitten en de regen buiten te laten razen. De tijd van lekker eten en samenkomen met vrienden en familie. Natuurlijk ook de perfecte tijd om weg te kruipen met een stapeltje boeken. Dat is in ieder geval wel mijn plan voor november! Op mijn TBR voor november staan zeven boeken die ik allemaal dolgraag wil gaan lezen. Lees snel verder om te zien welke dat zijn!


1. Een steekje los van Iris ter Haar

In Een steekje los vertelt Iris (@ikbenirisniet) over haar ervaringen met agorafobie en haar paniekstoornis. Uit de verhalen die Iris op haar Instagram deelt, gaat het een herkenbaar verhaal zijn. Ik ben heel erg benieuwd, maar ik weet nu al zeker dat ik het een geweldig boek ga vinden. Voor zover je de ervaring met angsten, paniek en agorafobie ‘geweldig’ kunt noemen …

2. Iemands lief van Bart Moeyaert

Iemands lief* is een bewerking van L’Histoire du soldat van Charles-Ferdinand Ramuz en Igor Stravinsky. Tijdens zijn dienst in het leger mag Benjamin Popov voor twee weken naar huis. Hij komt daar echter nooit aan. Moeyaerts bewerking is geïllustreerd door Peter van den Ende. Ik ben ontzettend benieuwd; de illustraties beloven al veel goeds!

3. Zeis van Neil Shusterman

Zeis* speelt zich af in een wereld zonder honger, zonder ziekte en zonder de dood, want ook die heeft de mens verslagen. Om de populatie binnen de perken te houden, worden jongeren opgeleid tot Zeisen: de enigen die een leven kunnen nemen. Als de uitverkorenen de opleiding tot Zeis weigeren, zullen ze zelf sterven. Is een wereld zonder datgene wat iedereen lijkt te vrezen, de dood, wel de ideale wereld?


Het stapeltje boeken dat ik in november wil lezen.

4. Het eilandhotel van Jenny Colgan

In Het eilandhotel* probeert samen met haar broer Fintan een leegstaand hotel op het eiland Mure om te toveren tot een waar kerstparadijs: maretakken, glühwein en gezelligheid. Hemel op aarde zou je denken. Helaas is dit niet zo gemakkelijk als Flore en Fintan van te voren hadden gedacht. Ik heb ontzettend zin om deze gezellige feelgood te lezen, laat maar komen!

5. Een coquette vrouw van Corry

Een roman uit 1915, gebaseerd op Carry’s eigen leven en huwelijk. Ze was getrouwd met Kees van Bruggen, maar dit liep onvermijdelijk uit tot een echtscheiding. Het is een roman over de confrontatie die iedereen wel eens tegenkomt in het leven. Ik was wel weer eens toe aan een literair werk, waarvan het verhaal decennia’s overleefd heeft. Ik ben ontzettend benieuwd naar het verloop van het verhaal van Carry in Een coquette vrouw*!

6. Mijn broer van Karin Smirnoff

Wanneer Jana thuis haar tweelingbroer Broer opzoekt, begint ze al gauw een emotioneel instabiele relatie met schilder John. Zijn werk laten Jana terugdenken aan haar jeugd met Broer. De tijd dat ze haar vader wilde vermoorden met een hooivork en Broer daar uiteindelijk in slaagde. Mijn broer* is een rauwe roman over geweld en liefde dat, met de samenvatting, zeker mijn interesse heeft weten te wekken.

7. Mannenmaal van Rinske Hillen

In Mannenmaal* volgen we kinderarts Wout Vreibloet en zijn vrouw Eva. Hij ligt internationaal onder vuur omdat hij voor de euthanasie van een ernstig zieke baby was en zij laat een oude liefde opbloeien. Wanneer Eva dit aan Wout vertelt, zoekt Wout deze oude liefde van zijn vrouw op. Zo ontstaat er een duister verbond in deze driehoeksverhouding. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking van euthanasie, maar natuurlijk ook naar dat duistere verbond …

(de oplettende lezer van mijn blog heeft vast al door dat de laatste drie boeken ook op mijn oktober TBR stonden, oeps!)

Welke boeken wil jij lezen in november?


*Sommige boeken heb ik als recensie-exemplaar gekregen. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “De 7 boeken die ik in november 2021 wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s