Deze 7 boeken wil ik lezen in oktober 2021

Stapel boeken met de te lezen boeken

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om de wrap ups en TBR’s terug te brengen op mijn blog. Ik ben ermee gestopt omdat ik graag een schonere blog wilde hebben, maar ik merk de laatste tijd dat ik deze posts toch wel heel erg mis. Ze scoren dan wellicht zo goed als niet in de zoekmachines, maar uiteindelijk wil ik ook dat mijn blog een plek is voor mensen om geïnspireerd te raken om (meer) te lezen! En dat kan ik het beste doen door zo veel mogelijk enthousiasme in elke post te stoppen!

Eindelijk herfst!

Ik trap mijn heropgepakte reeks van wrap ups en TBR’s op met mijn favoriete (lees)maand: oktober. Het is eindelijk herfst en we kunnen weer lekker onder dekentjes wegkruipen met een grote mok thee en een goed boek. De blaadjes beginnen te verkleuren en naar beneden te dwarrelen. Ik ben helemaal in mijn element! Dat merk ik ook doordat mijn hoofd vol is van alle boeken die ik nog graag wil lezen: ik heb er zoveel op mijn TBR-plank staan! Voor deze maand heb ik een kleine greep gedaan uit de recensie-exemplaren die nog op mij liggen te wachten, maar ook een boek om een Halloweenvibe aan oktober te geven.

Ambitieuze oktober TBR

Zoals je kunt zien op de headerfoto en kunt lezen in de titel, is het een ambitieuze wil-ik-lezen-stapel geworden, met maar liefst zeven boeken. Uiteraard hoop ik ze allemaal voor het eind van de maand gelezen te hebben, maar je weet van tevoren nooit wat een maand gaat brengen. Wat ik in ieder geval wel weet is dat ik aan het eind van de maand een week vrij heb … Afijn, door naar de zeven boeken die op mijn TBR staan!

1. De meisjes van Annet Schaap

De meisjes* is een verhalenbundel die uit zeven bewerkte sprookjes bestaan. Net zoals de originele sprookjes staat er in elk verhaal een ‘meisje’ centraal, echter niet zoals je dat gewend bent. De meisjes zijn niet langer enkel passieve sprookjesfiguren, maar mensen van vlees en bloed. Het boekje is ontzettend mooi vormgegeven en aangezien ik fan ben van (hervertellingen van) sprookjes, kan ik niet wachten om deze te lezen!

2. Soon van Lois Murphy

In de middel of nowhere ligt een dorpje dat geplaagd wordt door een mysterieuze mist. De enige vijf overgebleven bewoners van het dorp stellen alles op alles om het dorp niet te hoeven verlaten. Soon is een boek die al een tijdje op mijn TBR staat. Ik kreeg het ooit in een horror boekenbox uit de UK, maar om een of andere gekke reden heb ik het boek nog nooit opgepakt. Tijd om daar verandering in te brengen deze oktober!

3. Zoals het leven komt van Michelle Visser

Een roman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna en Herman zijn een kruideniersechtpaar uit Enschede. Nadat Herman wordt afgevoerd om in Duitsland te werken, krijgt Anna geen enkel teken van leven en gaat ze ervan uit dat hij dood is. Tijdens de bevrijdingsdagen in Nederland raakt ze dan ook zwanger van een Canadese militair. Aangezien ik ontzettend van Tweede Wereldoorlogromans houd, kon ik geen nee zeggen tegen een recensie-exemplaar van Zoals het leven komt*. Het belooft een emotionele rit te worden.

Een coquette vrouw van Carry van Bruggen cover

4. Een coquette vrouw van Carry van Bruggen

Een roman uit 1915, gebaseerd op Carry’s eigen leven en huwelijk. Ze was getrouwd met Kees van Bruggen, maar dit liep onvermijdelijk uit tot een echtscheiding. Het is een roman over de confrontatie die iedereen wel eens tegenkomt in het leven. Ik was wel weer eens toe aan een literair werk, waarvan het verhaal decennia’s overleefd heeft. Ik ben ontzettend benieuwd naar het verloop van het verhaal van Carry in Een coquette vrouw*!

5. Mijn broer van Karin Smirnoff

Wanneer Jana thuis haar tweelingbroer Broer opzoekt, begint ze al gauw een emotioneel instabiele relatie met schilder John. Zijn werk laten Jana terugdenken aan haar jeugd met Broer. De tijd dat ze haar vader wilde vermoorden met een hooivork en Broer daar uiteindelijk in slaagde. Mijn broer* is een rauwe roman over geweld en liefde dat, met de samenvatting, zeker mijn interesse heeft weten te wekken.

6. Mannenmaal van Rinske Hillen

In Mannenmaal* volgen we kinderarts Wout Vreibloet en zijn vrouw Eva. Hij ligt internationaal onder vuur omdat hij voor de euthanasie van een ernstig zieke baby was en zij laat een oude liefde opbloeien. Wanneer Eva dit aan Wout vertelt, zoekt Wout deze oude liefde van zijn vrouw op. Zo ontstaat er een duister verbond in deze driehoeksverhouding. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking van euthanasie, maar natuurlijk ook naar dat duistere verbond …

7. Het donker van Emma Haughton

Wat mij vooral aantrok in de samenvatting, en natuurlijk de titel van het boek, was het idee van 24 uur lang in ‘donker’ gehuld te zijn. Het donker* speelt zich namelijk af op Antarctica tijdens een totale winterduisternis. Kate North kan daar als spoedeisendehulparts aan de slag, maar al gauw komt ze erachter dat de dood van haar voorganger geen toeval was. Hoe meer vragen ze stelt, hoe meer gevaar ze loopt. En dat alles in het donker!

Welke boeken wil jij lezen in oktober?


*Ik heb recensie-exemplaren van deze boeken gekregen van de uitgeverijen. Daarnaast bevat deze post affiliatie links.

Een gedachte over “Deze 7 boeken wil ik lezen in oktober 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s