4 boeken die al jaren op mijn TBR staan

Boeken die al jaren op mijn tbr staan

Herken je dat? Dat je een boek tegenkomt in je boekenkast, die je jaren geleden gekocht of gekregen hebt. Maar waarvan je het bestaan alweer vergeten was? Ik gok zo dat de meeste mensen die deze blog lezen dit herkennen: de oneindige TBR (To Be Read) of WIL (Wil Ik Lezen). Om mezelf te motiveren weer meer van mijn TBR te lezen, schrijf ik nu deze post. Een post met vier boeken die al jaren op mijn TBR staan.


1. A Storm of Swords van George R.R. Martin

Het is alweer jaren geleden dat ik de hele Game of Thrones serie van Pieter voor mijn verjaardag kreeg. Nog altijd heb ik drie boeken ervan op mijn TBR staan, waaronder A Storm of Swords. Terwijl ik het een geweldige serie vind en enorm heb genoten van de TV-serie. (Ja, ook het laatste seizoen.) Ik heb dan ook heel veel zin om eindelijk het derde deel te gaan lezen!


2. The Name of the Rose van Umberto Eco

Dit is zo’n boek waarvan ik me afvraag of ik het daadwerkelijk ooit zal gaan lezen. Ik heb het al eens een kans gegeven. Volgens mij toen ik een jaar of … 16 was? Ik las vijf bladzijdes en ik stopte ermee, niet herinnerend wat ik nou eigenlijk op die vijf pagina’s gelezen had. Dat was overigens wel het exemplaar van mijn vader. Mijn eigen exemplaar heb ik nu zo’n 5 jaar geleden aangeschaft. Toch hoop ik ooit (ooit!) De naam van de roos te gaan lezen en me op zijn minst iets te herinneren van wat er op die bladzijdes staat.


3. De schreeuw van het lam van Thomas Harris

Met deze kom ik er nog enigszins goed van af. Dit is het tweede deel in de serie ‘Hannibal Lecter’ en ik heb de hele trilogie precies verkeerd om aangeschaft. Het eerste deel dat ik aanschafte was het derde deel van de trilogie Hannibal in … 2013. Dat is 8 jaar geleden! Maar om de volgorde van de serie aan te houden (en me enigszins minder slecht te voelen), neem ik De schreeuw van het lam in deze lijst op. Waarschijnlijk komt het derde deel wel weer terug in een lijst over een jaar of wat …


4. The Book of Barely Imagined Beings van Caspar Henderson

Ik geloof dat ik dit boek op een aesthetic foto tegenkwam in mijn Tumblrtijd en voegde het in 2015 aan mijn TBR toe. Sindsdien heb ik het van mijn TBR afgehaald om het er vervolgens weer op te zetten. Enzovoorts. Ik heb het namelijk vooral voor de illustraties van Golbanou Mohaddas gekocht, maar was volgens mij nooit echt van plan om het te lezen. Maar dat ik er zo goed als géén blik in zou werpen had 20-jarige Romi denk ik ook niet verwacht. Tijd om daar verandering in te brengen. Of me in ieder geval voor te nemen om er verandering in te brengen.


Al deze boeken staan al langer dan 6 jaar op mijn TBR. Omdat ik ooit mijn hele boekenkast opnieuw op Goodreads heb ingevoerd, weet ik niet precies wanneer ik ze heb aangeschaft. Ga er maar vanuit dat het ‘lang geleden’ is en dat ze het (hopelijk) verdienen om eindelijk gelezen te worden!

Welke boeken staan al jaren op jouw TBR?

2 gedachten over “4 boeken die al jaren op mijn TBR staan

 1. Wow en ook niet de makkelijkste boeken! Ik ben keihard gestrand in ‘De naam van de roos’, halverwege ging het echt niet meer. Maar er zijn genoeg mensen die het geweldig vinden.

  Een paar titels die bij mij al jaren op het moet-lezen-lijstje staan: ‘Grijze zielen’ van Philippe Claudel, de serie ‘De tandeloze tijd’ van A.F.Th. van der Heijden, Satanstango van Laszlo Kraznahorkai en een paar boeken van David Mitchell. Ook allemaal mannen. Om één of andere reden lees ik graag vrouwen.

  Like

  1. Precies! Uit die leeservaringen haal ik maar de hoop dat ik ‘De naam van de roos’ wellicht ook geweldig zal gaan vinden 🙈

   Hmmm, nu je het zegt … ik lees ook graag vrouwen blijkbaar 😂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s