Berouw, Sofie Sarenbrant

Titel: Berouw
Serie: Emma Sköld #1
Author(s): Sofie Sarenbrant*
Aantal pagina’s: 368
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Crime thriller

Rating: 4 out of 5.

In Berouw wordt ‘s nachts een man op brute wijze vermoord. De ochtend erna wordt het lijk door de zes-jarige dochter en haar moeder gevonden. Direct wordt de vrouw van de vermoorde man, Cornelia, verdacht. Zij wilde namelijk het gewelddadige huwelijk ontsnappen, samen met haar dochter Astrid. Hoe kan Cornelia de verdenking van zich afkrijgen?

Berouw laat ons kennismaken met rechercheur Emma Sköld. Ze heeft de zaak van de moord op Cornelia’s man op zich gekregen en probeert tegelijkertijd van haar stalkende ex af te komen. Alsof dat allemaal nog niet druk genoeg was, is ze ook nog zwanger. In Emma herkennen we een sterke, onafhankelijke vrouw. In tegenstelling tot vele andere sterke politievrouwen, vond ik Emma behoorlijk sympathiek. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om meer boeken in de serie over Emma Sköld te gaan lezen!

Daarbij komt nog dat het boek enorm spannend was en de korte hoofdstukken maakten het nog gemakkelijker om lekker door te blijven lezen. Ik vond het ‘s avonds heel moeilijk om het boek weg te leggen voor het slapengaan; het liefst had ik de hele nacht doorgelezen! Het eerste deel van de serie eindigt met een cliffhanger die je laat hunkeren naar meer. Berouw van Sofie Sarenbrant is zeker een aanrader voor thrillerliefhebbers die van Scandinavische crime houden. Ik weet nu al dat het tweede boek net zo geweldig gaat zijn!


*Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gekregen van Boekerij. Dit heeft op geen enkele manier invloed op mijn mening over het boek.

4 thoughts on “Berouw, Sofie Sarenbrant

  1. It’s such a good feeling when you find a book that’s really addictive! Although it’s definitely not great for your sleep, haha. Short chapters always make me feel like I read a book much faster than I otherwise would. 😋

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s