Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge || Recensie

Titel: Wat jij niet ziet
Author(s): M.J. Arlidge
Aantal pagina’s: 95
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller, Kort verhaal

Rating: 5 out of 5.

De Spannende Boeken Weken zijn weer afgelopen. Deze keer kreeg je bij €15,- aan Nederlands talige boeken, Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge cadeau. Dit boekje van iets minder dan 100 pagina’s vertelt over Emma. Zij is blind geboren en heeft goed leren leven met haar beperking. Ze weet de weg door haar huis als haar broekzak en ze kan goed vertrouwen op haar andere zintuigen. Wanneer de stad in de ban is van The Night Stalker, een man die huizen binnendringt en de bewoners mishandelt, raakt ook Emma van slag. Ze begint aan veel dingen te twijfelen, waaronder haar nieuwe relatie met Mark. Wie kan ze vertrouwen?

Geweldig concept

Ik hou van de M.J. Arlidge boeken over Helen Grace. Waar ik al ontzettend veel thrillers heb gelezen, vind ik de boeken van Arlidge keer op keer weer origineel en spannend. Zo ook dit dunne boekje over Emma en Mark. Vooral het concept vond ik heel intrigerend; een vrouw, die blind geboren is, krijgt een relatie met een gebroken man waarvan ze vermoedt dat hij niet helemaal deugt. Of ziet ze spoken? Omdat ze door haar beperking geen emoties op de gezichten van anderen kan lezen, moet ze puur vertrouwen op wat hij zegt. 

Dit dunne boekje hield mij, net als de andere boeken van M.J. Arlidge, in zijn greep. Ik vond het concept goed uitgewerkt en Emma’s beperking maakte het des te spannender. Ook als lezer moet je nu namelijk compleet vertrouwen op wat er gezegd wordt en wat Emma hoort en voelt. Het was voor mij tot het einde toe een raadsel!


2 thoughts on “Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge || Recensie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s