8 boeken om te herlezen

photo_2020-04-24 21.28.36

Zoals ik in een eerdere post aangaf, zijn er enkele boeken die mij gedurende mijn leven het beste zijn bijgebleven. Sommige van deze boeken, maar ook andere boeken, zou ik graag nog eens willen herlezen. Nu ben ik niet iemand die vaak boeken herleest en het lijkt het er simpelweg nooit van te komen. Toch hoop ik de volgende boeken ooit te herlezen.


1. IT van Stephen King

Bij dit boek is het me wel duidelijk waarom ik het niet oppak om even te gaan herlezen. Het is een monster van 1300+ pagina’s lang. Een monster dat één van mijn favorieten aller tijden is. Dat is nog een reden waarom ik het niet zou willen herlezen; ik ben bang dat ik het niet zo goed zou vinden als de eerste keer en dat een tweede keer lezen mijn eerste keer zou verpesten.

2. Harry Potter serie van J.K. Rowling

Ik denk dat dit boek bij velen van ons op dit lijstje zou staan. De eerste vier boeken heb ik nu twee keer gelezen, waarvan het eerste boek een aantal keer. Ik zou dan ook héél graag een paar dagen achter elkaar alle boeken in één keer bingen. Het lijkt me heerlijk om deze wereld even compleet te kunnen vergeten en echt even te kunnen verdwijnen in de magische wereld van Harry Potter.

3. Wicca serie van Cate Tiernan

Ik weet niet hoe vaak ik deze serie al heb genoemd in mijn posts. In ieder geval heel vaak. Het is de enige serie waarvoor ik op het moment dat ik het ene boek uit had, direct naar de bieb fietste om het volgende deel te lenen. Net als bij IT, ben ik alleen een beetje bang dat ik de boeken niet net zo goed zou vinden als toen ik ze voor het eerst las. Het is namelijk niet de best geschreven serie ever. Wel heeft het voor mij een enorme nostalgische waarde.

4. Twilight serie van Stephenie Meyer

Valt het je al op dat ik heel graag enkele van mijn favoriete series zou willen herlezen? Zo ook Twilight. Ik gok dat ik het dan vooral bij het eerste deel zou houden, aangezien die echt mijn favoriet was. Wat mij daartoe zo aantrok was de combinatie van de echte wereld met de fantasiewereld. Het mysterie dat het boek nog in zich had. Als jonge tiener was ik dan ook maar al te graag mijn eigen Edward Cullen tegen het lijf gelopen.

photo_2020-04-24 21.56.50

5. In Cold Blood van Truman Capote

Ik heb dit boek voor mijn studie Literatuurwetenschap moeten lezen en indertijd had ik er mijn aandacht niet echt bij. Het is een echte klassieker en ik zou het dolgraag een keer opnieuw willen lezen. Deze keer met mijn volle aandacht erbij. Ik denk dat ik het namelijk, na het herlezen, heel erg zou kunnen waarderen.

6. Hart van inkt trilogie van Cornelia Funke

Net als de Wicca serie, een trilogie die ik keer op keer weer opnieuw aanhaal in mijn blogposts. Als kind was dit mijn favoriete serie, maar als ik eerlijk ben herinner ik me er bar weinig van. Ik weet enkel nog dat het mijn liefde voor boeken heeft aangewakkerd en dat het me een warm gevoel in mijn buik gaf.

7. De Scherpschutter van Stephen King

Ja, nog een boek van de King. Waar IT een van mijn favorieten aller tijden is, vond ik De Scherpschutter maar niks. En dat is precies de reden waarom ik het nog een keer wil lezen. Velen zeggen dat de Donkere Toren serie na het eerste boek alleen maar beter wordt. Ik heb ongeveer een maand gedaan over een boek van iets meer dan 200 pagina’s en het greep me niet zoals Kings andere boeken mij grepen. Ik wil heel graag alle boeken van King lezen en zo ook de boeken in deze serie. Om er ultiem van te kunnen genieten, moet ik naar mijn idee het eerste boek nog een keer herlezen.

8. On the Road van Jack Kerouac

De reden achter het willen herlezen van dit boek is eigenlijk dezelfde reden voor het willen herlezen van In Cold Blood. Ook On the Road heb ik moeten lezen voor Literatuurwetenschap, maar ik had mijn hoofd er niet echt bij. Aangezien dit ook echt een klassieker is, wil ik hem graag nog een keer lezen om te zien of het deze keer beter blijft hangen.


Welke boeken zou jij graag willen herlezen?

12 thoughts on “8 boeken om te herlezen

 1. You probably know that I love rereading, haha. I don’t think I do it *that* often, really, but I definitely get the rereading urge every now and then. When that happens, I usually give in to it because otherwise I just won’t focus on the new book!

  Right now I’m rereading Kate Daniels. I’m on book seven (as I’m typing this, I think I’m realising that I’ve still been saying ‘sixth Kate Daniels’ for the past few days… oops) and will probably finish the series unless I decide I want to read something else. Kate will always be there for me to come back to!

  Liked by 1 person

  1. Ik heb ze op storytel voorbij zien komen, wat ik niet meer heb, en helaas staan ze niet op de LuisterBieb 😭 Zou het zo fijn vinden om ze te luisteren 😍

   Like

 2. Ik zou Kings Revival nog wel een keer willen lezen, ditmaal in het Engels. Alhoewel: er zijn nog heel veel Kings die ik nog níét gelezen heb, ik ‘ken’ hem pas sinds Schone slaapsters.
  Trouwens, boeken waar je je aandacht niet echt bij kon houden: zou dat niet aan die boeken zélf gelegen hebben? Ik spreek uit ervaring: veel ‘klassiekers’ vond ik gaap-verwekkend.

  Liked by 1 person

  1. Jaaaa, het lag deels aan de drukte in mijn hoofd op dat moment en dat het een klassieker is inderdaad! Naar mijn idee hadden de meeste schrijvers van vroeger de gewoonte om tijdens het verhaal nogal vaak af te wijken van het verhaal 😂

   Liked by 1 person

 3. Jaaa Hart van Inkt staat al jaren op mijn ‘te-herlezen’ lijstje :’) maar ben er nooit aan toegekomen! Ik was er zo verliefd op als tiener, en ik ben ergens een beetje bang dat het misschien niet zo goed is als ik me herinner :’P Verder ben ik nog The Hunger Games aan het herlezen! Het is zo goed, maar had het al tien jaar niet meer opgepakt.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s