April book haul #1

photo_2020-04-10 20.31.37

Ik kan met een opgelucht hart toegeven dat het de goede kant op gaat met mijn TBR. Vorige week heb ik al meerdere boeken aan de kant gelegd, omdat ik na iets meer dan 50 pagina’s wist dat ze helaas niets voor mij waren. Het is zonde om meer tijd aan boeken te besteden, waar je toch niet zo van geniet. En op deze manier gaat het ook nog eens rap met mijn TBR 😏 Gisteren kon ik een nieuw boek aan mijn TBR toevoegen die ik opgestuurd kreeg van Uitgeverij Cossee*.


Ik kreeg Kintu van Jennifer Nansubuga Makumbi:

Met een mengeling van Oegandese orale verteltradities, volksverhalen, mythen en bijbelse elementen brengt Makumbi een bijzonder kleurrijke cast van personages
tot leven. Zij doet met dit nietsontziende werk voor de Oegandese literatuur wat Chinua Achebe voor de Nigeriaanse literatuur heeft gedaan: een genuanceerd beeld schetsen van haar land van herkomst.

Kintu Kidda, een machtige Bugandese stamhouder, gaat in 1750 op reis om trouw te zweren aan de nieuwe koning. Het noodlot slaat echter toe als hij zijn ongehoorzame adoptiezoon een te harde klap verkoopt, waaraan die overlijdt. Wanneer de biologische vader hierachter komt ontketent hij een vloek die Kintu’s clan nog generaties lang zal blijven achtervolgen.

Bij zonsopgang, op maandag 5 januari 2004, wordt een van de nazaten, Kamu Kintu, door raadsleden afgevoerd. Terwijl ze samen over de stoffige wegen van Kampala lopen vraagt hij hun waarom ze hem boeien en als een dief meenemen. Met deze woorden bezegelt hij onbedoeld zijn lot. De stad – tot dat moment nog half in slaap – wordt wakker. Als een echo verspreidt het woord ‘dief’ zich onder de menigte van landlopers, dakloze kinderen en marktverkopers – een menigte die al haar ontevredenheid en woede op Kamu Kintu afreageert. De vloek doet zijn werk.

Zo begint een groots en meeslepend epos. In dit verhaal over een clan en een natie verweeft Jennifer Nansubuga Makumbi de levens van Kintu’s afstammelingen door de jaren heen. Zij hebben, hoe verschillend hun verhalen ook zijn, één ding gemeen: de strijd om los te breken van hun gedeelde verleden en zich te verzoenen met de moderne wereld. De met vele prijzen bekroonde roman is nu al een klassieker.

Het verhaal klinkt ontzettend goed, dus ik hoop het snel te gaan lezen!


Wat was het laatste boek dat jij kocht?

Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar. Dit heeft op geen enkele manier invloed op mijn mening over het boek!

One thought on “April book haul #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s