Boekenseries die ik in één keer helemaal uit las

photo_2020-03-04 12.16.27

Iedereen heeft wel een boekenserie waar hij of zij helemaal weg van is en die ze het liefst in één ruk uitlezen. Het maakt dan ook niet uit of de serie drie boeken of vijftien boeken telt. Je móet weten hoe het allemaal afloopt voor je favoriete personages! Ik heb ook enkele van die series, die ik moeilijk weg kon leggen en ik het liefst allemaal achter elkaar door las.

Toen ik de boekenseries aan het uitzoeken was die ik voor deze post wilde gebruiken, merkte ik dat het allemaal boekenseries zijn die ik als kind of als tiener las. De laatste jaren heb ik bar weinig series gelezen en al helemaal niet allemaal achter elkaar. Ik mis het ergens wel, want een serie zorgt ervoor dat je helemaal invested bent in het verhaal. Na enkele boeken voelt het niet meer alsof je je in deze wereld bevindt, maar in de wereld waarover je leest. Op het moment dat je de boeken uit hebt is het dan ook altijd even weer terugschakelen naar de realiteit (vaak met gevoelens van weemoed 🙈)

Hieronder vind je de vijf boekenseries die ik in mijn leven in één ruk uit heb gelezen!


1. Harry Potter van J.K. Rowling

Ik denk dat deze bij velen van ons op dit lijstje staat. Als zesjarige probeerde ik met alle macht te beginnen met Harry Potter en de Steen der Wijzen, maar kwam niet verder dan het eerste hoofdstuk. Dat hoofdstuk heb ik dus wel zo’n tien keer gelezen; ik gaf niet op! Na het enkele jaren niet meer opgepakt te hebben, pakte ik het aan het eind van de middelbare school dan eindelijk weer op en ik was hooked. Nu, zo’n veertien jaar later, wacht ik nog altijd op mijn brief van Zwijnstein. Oh, wat zou ik toch graag in de wereld van Harry Potter willen leven!

2. Wicca van Cate Tiernan

Van deze serie herinner ik me nog goed dat het een hype was onder de meisjes in mijn klas op de basisschool. In de binnenflap van het eerste boek in de bieb las ik dat het voor dertien jaar en ouder was. Braaf als ik was, wachtte ik netjes tot ik (bijna) dertien was. Ik was op die leeftijd al zeer gefascineerd door Wicca en hekserij, dus dit was de perfecte match. De serie werd mijn hele leven en zodra ik een boek uithad, racete ik op mijn fiets naar de bieb om het volgende deel te lenen. De teleurstelling was dan ook altijd groot als hij al uitgeleend was. Ondertussen heb ik zelf alle boeken (in het Engels) op mijn boekenplank staan!

3. Hart van inkt van Cornelia Funke

Ik geloof dat dit de eerste dikke boeken waren die ik las. Elk deel heb ik van mijn oom en tante op mijn verjaardag gekregen en ik ben nog altijd blij dat ze mij deze boeken cadeau hebben gedaan. Hart van inkt (het eerste deel van de trilogie) was eveneens het boek dat me verliefd liet worden op het gevoel dat lezen je geeft. Ik zou dolgraag deze boeken nog eens willen herlezen!

4. Twilight van Stephenie Meyer

Met Twilight kwam ik voor het eerst in aanraking door de achtergrond van de vriendin van mijn crush, op Hyves. Ik weet het nog als de dag van gisteren: ik was mijn jaloezie compleet vergeten toen ik Kristen Stewart en Robert Pattinson zag. Al gauw had ik het boek in mijn bezit en volgden de aanschaf van de volgende delen snel op elkaar. Ik was best wel obsessed met Kristen Stewart en heb de eerste film supervaak gezien.

 5. Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas

In tegenstelling tot voorgaande series, las ik deze serie als volwassene. Ik had het vaak voorbij zien komen op Instagram en had het idee dat ik het wel móest lezen. Mijn favoriete deel is het tweede deel en daarna verloor de serie helaas een beetje mijn aandacht. Zojuist kwam ik tot de ontdekking dat er nóg drie boeken op de planning staan? Eigenlijk hoort deze serie dus niet echt in dit lijstje, maar aangezien ik dacht dat het zou stoppen bij het derde boek, laat ik hem er maar lekker in staan. De laatste novelle Hof van ijs en sterren staat op de plank en moet ik nog altijd lezen!


Wat is een boekenserie die jij hebt gebinged?

3 thoughts on “Boekenseries die ik in één keer helemaal uit las

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s