De krokodilvogel van Katrine Engberg || Recensie

photo_2020-01-29 18.55.40

Titel: De krokodilvogel
Auteur(s): Katrine Engberg
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 390
Gelezen als: Luisterboek
Genre: Thriller
Publicatie datum: 5 februari 2019
Datum gelezen: 16 januari 2020
4,5/5 ★


In een appartementencomplex wordt het dode lichaam van een jonge vrouw gevonden. De moord heeft een ingewikkeld onderzoek voor rechercheurs Kørner en Werner als gevolg. Wat de zaak nog lastiger maakt is dat de verhuurster van de appartementen een thriller schrijft. Deze thriller gaat over een jonge vrouw die wordt vermoord in een appartementencomplex…

De krokodilvogel was een supergoede thriller; ik heb er erg van genoten. Doordat een vrouw een thriller schrijft die over precies dezelfde moord gaat als de moord die in de thriller De krokodilvogel wordt gepleegd, lopen fictie en realiteit op een gegeven moment door elkaar. Op het moment dat ik deze recensie aan het schrijven ben, moet ik dan ook hard nadenken over wat er in het boek van de schrijfster gebeurde en wat in het verhaal dat ik las. Snap jij het nog?

Het verhaal zat hoe dan ook goed in elkaar en las als een trein. Het was een van de betere thrillers die ik de afgelopen tijd las. Ondanks dat ik dacht dat ik de moord halverwege het boek al opgelost had, had ik het mis. Ik zat op het goede spoor, maar toen nam het verhaal zo’n twist dat het einde toch nog een totale verrassing was. Deze keer heb ik het boek als luisterboek ‘gelezen’, maar ik zou de papieren versie nog wel eens willen herlezen. Zeker een aanrader!

2 thoughts on “De krokodilvogel van Katrine Engberg || Recensie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s