Top 5 boeken voor 2020

photo_2020-01-08 12.54.35

Net als elk jaar heb ik ook voor 2020 weer een top vijf met boeken die ik hoop te gaan lezen in het komende jaar. Voorgaande jaren was ik hierin helaas niet zo succesvol als ik gehoopt had. Meestal eindigde ik het jaar met maar één of maximaal twee gelezen boeken uit mijn top vijf. Maarrr dit jaar zal het, net als mijn goede voornemen om mijn TBR-stapel kleiner te maken, zeker anders zijn 😬


5. Cujo van Stephen King

Dit is de King waar ik misschien wel het meeste naar uitkijk! Ik heb er verschillende meningen over gehoord; sommigen haten dit boek, en sommigen noemen het hun favoriet. Ik ben benieuwd bij welke groep ik ga horen. Het verhaal, over een hond die hondsdolheid krijgt en niet meer de trouwe vriend is die hij ooit was.

4. De denkbeeldige vriend van Stephen Chbosky

Dit boek beangstigt mij om twee redenen. Ten eerste klinkt het verhaal geweldig eng, en ten tweede is hij redelijk dik. Ik heb een haat-liefde verhouding met dikke boeken. Aan de ene kant eindigen dikke boeken vaak als favorieten, aan de andere kant heb ik vrijwel nooit zin om een dik boek te starten. Gelukkig heb ik van verschillende kanten gehoord dat het boek gemakkelijk leest. Het verhaal gaat over een jongen die voor zes dagen vermist raakt en terugkeert zonder zich te kunnen herinneren wat er is gebeurd. Maar ook heeft hij een ‘denkbeeldige vriend’ gemaakt.

3. De vallei van de paarden van Jean M. Auel

Dit boek staat al enkele jaren in mijn ‘top vijf voor 20..’. Hij staat deze keer ook op mijn TBR voor januari, dus ik hoop dat ik hem nu dan eindelijk echt ga lezen! Het eerste boek vond ik geweldig; de prehistorische tijd heeft toch altijd iets magisch voor mij. Hopelijk bevalt het tweede boek me net zo goed!

2. Knielen op een bed violen van Jan Siebelink

Op de middelbare school kregen we een lijst met literatuur, waar de meesten van jullie wel bekend mee zullen zijn. Knielen op een bed violen werd altijd door de docenten aangeraden en ik vond het boek altijd ontzettend intrigerend. Dit jaar zal ik hem eindelijk gaan lezen. Hoop ik.

1. 1Q84 van Haruki Murakami

Net als De vallei van de paarden staat ook dit boek al enkele jaren in mijn top vijf. Ik heb nu in totaal twee boeken van Murakami gelezen en vond ze beiden heel droomachtig. 1Q84 is een trilogie, maar ik bezit het boek dat bestaat uit alle drie de boeken. Ik zou het natuurlijk kunnen opdelen in drie boeken, zoals het bedoeld is, maar mezelf kennende lees ik hem het liefst achter elkaar. Simpelweg omdat het nou eenmaal in één boek samen zit 🙈


Heb jij een of meerdere boeken uit mijn top vijf gelezen? Welk boek wil jij sowieso gaan lezen in 2020?

5 thoughts on “Top 5 boeken voor 2020

  1. Ik ken eigenlijk geen enkel boek uit je top 5 behalve het laatste… en dat heb ik niet gelezen haha.

    Ik hoop dit jaar ein-de-lijk Vrede en Oorlog van Tolstoj te lezen, ik stel het telkens uit. Bang om teleurgesteld te worden, maar ook omdat het zo’n dik boek is.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s