Foe van Iain Reid || Recensie

photo_2019-11-17 22.12.00

Titel: Foe
Auteur(s): Iain Reid
Uitgever: Scribner UK
Aantal pagina’s: 272
Genre: Thriller, Sci-fi
Publicatie datum: 24 januari 2019
Datum gelezen: 5 november 2019
5/5 ★


In Foe maken we kennis met Junior en Hen. Ze leiden een vredig bestaan, ver van de drukke stad. Dit alles verandert wanneer er plots een vreemdeling voor de deur staat, die vertelt dat Junior uitverkoren is voor een verre reis. Een hele verre reis … Hij zal deel uit gaan maken van een nieuwe buitenaardse commune; allemaal voor de wetenschap. Gelukkig zal Hen er niet alleen voor komen te staan in de tijd die Junior van huis weg is. Ze zal gezelschap krijgen van iemand die ze heel goed kent.

Dit boek was werkelijk fantastisch. Niks is wat het lijkt in Foe. Op het begin moest ik wel even wennen aan de schrijfstijl. Reid geeft het ene personage in dialogen wel aanhalingstekens en de andere niet. Aan het einde werd het voor mij duidelijk waarom hij hiervoor had gekozen. Dat liet voor mij ook meteen zien dat alles in dit verhaal gewoon klopte. Het was voor mij nog meer een teken dat er door Reid goed over zijn schrijven nagedacht was.

Ik raad deze thriller vooral aan aan mensen die houden van series zoals Black Mirror. Ik kwam steeds weer terug bij de gedachte dat het een geweldige verhaallijn zou zijn voor een aflevering van BM; het had precies dezelfde sfeer. Pas op het moment dat de plot twist al volop bezig was, had ik door wat er aan de hand was. Nadat ik het boek uithad en dichtsloeg, wilde ik hem het liefst weer bij de eerste bladzijde openslaan en het hele verhaal opnieuw lezen!

3 thoughts on “Foe van Iain Reid || Recensie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s