Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis || Recensie

48291955. sy475

Titel: Clownsnacht
Auteur(s): Daniëlle Bakhuis
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s: 136
Genre: Horror, thriller, YA
Publicatie datum: 14 oktober 2019
Datum gelezen: 5 november 2019
4.5/5 ★


Het is Clownsnacht in Westerdam en Fara heeft een oppasklus. Ze past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin, die in een enorm en mysterieus huis wonen. De kinderen gedragen zich goed en Fara bereidt zich voor op een verder rustige avond, gevuld met films kijken. Helaas heeft de avond iets heel anders in petto voor Fara. Suzie wordt continu bang wakker, de stroom valt uit en Fara ziet enge silhouetten achter het raam. Wat staat Fara verder nog te wachten?

Clownsnacht is een perfecte jeugdhorror. Ik zou zeker slapeloze nachten hebben gehad als ik deze als jonge tiener zou hebben gelezen. Niks is wat het lijkt en alles is mogelijk. Zelf heb ik als tiener veel bij verschillende gezinnen opgepast, wat het verhaal des te realistischer voor mij maakt. De avond doorbrengen in een huis dat je niet kent, terwijl je de verantwoordelijkheid hebt over andermans kinderen … en er een moordenaar uit het gesticht in het dorp is ontsnapt. Dat alles draagt niet echt bij aan een avondje relaxt oppassen. Gelukkig is het laatste bij mij nog nooit voorgekomen, maar ik heb wel momenten gehad dat ik tijdens het oppassen liever veilig thuis in mijn bedje lag.

Daniëlle Bakhuis heeft nog meer spannende jeugdboeken geschreven en ik kijk er nu al naar uit om ze te gaan lezen!

6 thoughts on “Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis || Recensie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s