Zombie Britannica van Thomas Emson || Recensie

photo_2019-10-24 21.36.25

Titel: Zombie Britannica
Auteur(s): Thomas Emson
Uitgever: Snowbooks
Aantal pagina’s: 440
Genre: horror, dystopie
Publicatie datum: 1 augustus 2010
Datum gelezen: 18 oktober 2019
3/5 ★


In Zombie Britannica volgen we een aantal mensen tijdens een zombie apocalyps. Op een bloedhete dag wordt Groot-Brittannië uit het niets belaagd door duizenden zombies. Ze zijn overal en ze hebben honger. Ontsnappen is vrijwel onmogelijk.

Einde van de wereld

Ik hou ontzettend van dystopieën en verhalen rondom een mogelijke apocalyps. Zo ook van zombieverhalen. Wie weet op welke plaats je je bevindt wanneer een zombieplaag toeslaat en waar, maar vooral met wíe, je vast komt te zitten op die plek. Voor wie weet hoe lange tijd! Niet alleen het spannende effect wat automatisch bij wezens zoals zombies naar voren komt, maakt het voor mij leuk om te lezen. Vooral de psychologie van de mens interesseert mij op zulke momenten: mensen gaan zich anders gedragen. Hoe zou ik mij gaan gedragen?

Ondanks dat Zombie Britannica een heel vermakelijk verhaal was, voelde het toch alsof ik iets miste. Ik denk dat dat ‘iets’ vooral wat meer diepgang was. De emoties van de hoofdpersonages kwamen niet zo hard bij me aan als ik gehoopt had. Ook had ik wat meer willen zien van hoe het na een paar dagen was geweest. Het hele boek heeft een tijdspanne van slechts één dag. Heel knap – het gaat om een boek van meer dan 400 pagina’s – maar de hoofdpersonages hoefden nog niet écht te overleven.

Desalniettemin was Zombie Britannica een leuk boek om te lezen in oktober. Het is zeker een aanrader om te lezen tijdens Halloween!

2 thoughts on “Zombie Britannica van Thomas Emson || Recensie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s