10 enge boeken om te lezen in oktober

photo_2019-10-07 11.42.12

De herfst is echt begonnen: de regen en wind slaan je weer om de oren. Nu ook Halloween weer in aantocht is, is oktober de perfecte maand om enge boeken te lezen. Ik had al eerder in het Engels een post geschreven met 10 boeken die geschikt zijn om in deze spooky maand te lezen, maar dat was alweer twee jaar geleden. Hoog tijd voor een update dus!


Furie van Katie Lowe

Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.
(Bron: Goodreads)

Ik heb dit boek zelf gelezen in oktober, en dat was absoluut de beste keuze. Het is een roman vol met mysterie, opstandige tieners en hekserij. Ik vond het heerlijk en het is zeker een nieuwe favoriet!


Vel over been van Stephen King

Bestseller auteur Michael Noonan heeft na de plotselinge dood van zijn vrouw Johanna geen inspiratie meer. Overdag doet hij kruiswoordpuzzels en kijkt video, maar ‘s nachts wordt hij getergd door nachtmerries over zijn vrouw en hun verlaten zomerhuis “Sara Laughs”.

Die angstdromen zijn zo realistisch dat Noonan besluit naar het zomerhuis in Maine af te reizen om te ontdekken wat een gekwelde Johanna hem probeert duidelijk te maken over “Sara Laughs” en over het dorp en zijn vijandige bewoners…
(Bron: Goodreads)

Voordat ik aan dit boek begon, had ik nog niet zo’n goed beeld van waar het nou eigenlijk over ging. Uiteindelijk is het een favoriete King van mij geworden! Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, maar op een manier zoals alleen King dat kan: het verveelt nooit! En wanneer de climax dan eindelijk komt wil je het boek het liefst door de kamer gooien, maar tegelijkertijd ook nooit meer wegleggen. Zeker een aanrader als je van spookverhalen houdt!

Lees hier mijn recensie van Vel over been!


Zombie Brittanica van Thomas Emson

In 2009 had er al iemand voor gewaarschuwd, maar er was niemand die luisterde: een zombie-apocalyps zal daadwerkelijk plaatsvinden! In dit boek volg je een aantal mensen terwijl de zombies om hen heen alles en iedereen verwoesten.

Wat kun je beter lezen tijdens Halloween dan een verhaal over een zombie-apocalyps? Dit is dan ook de reden waarom het op mijn eigen oktober TBR staat!


Good Samaritans van Will Carver

Seth heeft moeite met slapen ‘s nachts. Op de tijd door te komen, belt hij zomaar nummers uit het telefoonboek om een gesprek te beginnen. Op een avond neemt Hadley de telefoon op, met het idee dat ze met een samaritaan spreekt. Dit gesprek zal zowel het leven van Seth, als het leven van Hadley, voorgoed veranderen. 

Ik las dit boek in twee dagen uit, zo goed vond ik ‘m! Het is een spannend boek: niet omdat het een hoog ‘Halloween-gehalte’ heeft, maar omdat ik het eng realistisch vond. Je weet maar nooit wat er in iemand schuilgaat.

Lees hier mijn recensie van Good Samaritans!


The Wicked van James Newman

In het plaatsje Morganville bevindt zich een eeuwenoud kwaad, wat zich onder de stad schuilhoudt. Het aast op de kinderen en laat zich door niets of niemand tegenhouden. Wanneer familie Little van New York City naar Morganville verhuizen, denken ze een nieuwe start te kunnen maken en hun problemen achter te kunnen laten. Helaas is niets minder waar.

The Wicked klinkt als een klassiek horrorverhaal, waar ik gek op ben. Ik hoop deze dan ook zelf te gaan lezen komende maand!


Cast a Cold Eye van Alan Ryan

Schrijver Jack Quinlan reist af naar Noord-Ierland om onderzoek te doen naar de Ierse Hongersnood in de 19e eeuw. In Noord-Ierland komt hij terecht in een afgelegen dorpje, waar niets is wat het lijkt en al gauw weet Jack de realiteit en fantasie niet meer uit elkaar te houden. 

Opnieuw een spookverhaal wat een hoger ‘Halloween-gehalte’ krijgt door de sfeer die in het boek wordt beschreven. Het verhaal zelf vond ik niet ontzettend eng, maar de rillingen liepen toch over mijn lijf!

Lees hier mijn recensie van Cast a Cold Eye!


Echo van Thomas Olde Heuvelt

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.
Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…
(Bron: Goodreads)

Ja, er bestaat ook Nederlandse horror! Nog niet heel veel helaas, maar gelukkig hebben we Thomas Olde Heuvelt. Het is niet aan te raden dit boek in bed te starten, vlak voordat je gaat slapen. Tenzij je van slapeloze nachten houdt natuurlijk 😏

Lees hier mijn recensie van Echo!


Spirits of the Heart van Claire Gem

Wanneer Laura verwacht in te trekken bij een oude vriendin van haar, komt ze voor een grote verrassing te staan: haar vriendin woonde samen met haar vriend, Miller, maar is met de noorderzon vertrokken. Laura heeft geen andere keus en trekt bij Miller in. Ze werken beiden in hetzelfde gebouw en algauw zijn ze door het lot verbonden om een mysterieuze meisjesgeest bij haar vader terug te brengen. 

Dit boek is geweldig als je van zowel spanning als van romantiek houdt. Dit boek zit namelijk vol met beide!

* Ik heb dit boek gekregen van de auteur in ruil voor een oprechte recensie. Dit heeft in geen geval mijn mening beïnvloed! *

Lees hier mijn recensie van Spirits of the Heart!


We hebben altijd in het kasteel gewoond van Shirley Jackson

Merricat Blackwood woont met haar enige zus Constance en haar oom Julian in het Blackwoods familiehuis. Niet lang geleden waren er zeven Blackwoods, totdat er op een vreselijke nacht een dodelijke dosis arsenicum in de suikerpot belandde. Constance werd verdacht van de moord omdat zij geen suiker heeft gegeten, maar ze is vrijgesproken, en sindsdien laat de buitenwereld de Blackwoods niet meer met rust. Wanneer hun neef Charles arriveert wordt de situatie nog dreigender. Merricat is echter de enige die het gevaar inziet dat de komst van Charles met zich meebrengt, en ze moet snel handelen om haar overgebleven familieleden uit zijn greep te houden.
(Bron: Goodreads)

Dit boek is een klassiek horror-verhaal. Verwacht daarom geen kippenvel of actie, maar wel spanning zoals dat alleen in klassiekers gevonden kan worden.

Lees hier mijn recensie van We hebben altijd in het kasteel gewoond!


The Traveling Vampire Show van Richard Laymon

Op een ochtend in augustus, 1963, worden er overal in Grandville flyers voor de éénmalige ‘Traveling Vampire Show’ verspreid. De ster van de show is Valeria, de enige bekende vampier die in gevangenschap leeft. Ondanks dat de show voor achttien jaar en ouder is, hebben drie tieners er veel voor over om dit spektakel mee te kunnen maken. Maar misschien hadden ze dat achteraf liever niet gewild. 

Mijn eerste ervaring met Richard Laymon’s werk was niet positief. Ik heb de helft van Island gelezen, maar door de seksistische beschrijvingen van vrouwen en de eentonige gedachten van de hoofdpersoon, heb ik het boek toch maar weggelegd. Over dit boek heb ik genoeg positieve ervaringen gehoord om Laymon toch nog een kans te geven.


Ga jij enge boeken lezen in oktober?

4 thoughts on “10 enge boeken om te lezen in oktober

    1. Ahja, dat is altijd lastig 😒 Bij mij is het nu juist het probleem dat het de perfecte tijd is om enge boeken te lezen en ik er nog zoveel op mijn TBR heb staan, maar dat de maand zo kort is 😂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s