September 2019 book haul #2

photo_2019-09-27 18.32.04

Ondanks dat ik nog steeds zo min mogelijk boeken koop, heb ik toch weer vier boeken kunnen toevoegen aan mijn boekenkasten. Drie daarvan heb ik gekregen als recensie-exemplaren en één heb ik zelf gekocht!


Het instituut van Stephen King

Luke Ellis heeft al jaren door dat hij anders is. Anders dan ‘normale’ kinderen van zijn leeftijd. Hij is ontzettend slim … en hij kan voorwerpen laten bewegen. Dit is dan ook de reden achter de moord op zijn ouders en dat hij ontvoerd is naar ‘Het Instituut’. Een plek voor kinderen met speciale krachten: ofwel telekinese of telepathie. Het Instituut is een geheimzinnige plek waar de leiding tests uitvoert op de kinderen en waar de kinderen op geen enkele manier zouden kunnen ontsnappen.

Al maanden keek ik uit naar de publicatie van Het instituut en ik ben er op het moment dan ook ontzettend van aan het genieten!

Jane, de vos & ik van Fanny Britt & Isabelle Arsenault

Deze graphic novel vertelt het verhaal van Hélène die op school gepest wordt door wat ooit haar vriendinnen waren. Hierdoor voelt ze zich ontzettend alleen. Gelukkig heeft ze haar boeken nog, en dan met name Jane Eyre. Hélène kan zich goed identificeren met Jane en haalt hier dan ook veel steun vandaan.

Lees hier mijn review van Jane, de vos & ik! (in het Engels)

Cicade van Shaun Tan

Cicade is een prentenboek wat het verhaal vertelt van een kleine cicade, die al zijn hele leven in een kantoor werkt. Hij krijgt hier alleen nooit de waardering voor die hij verdient. Op een dag besluit hij dat het zo niet langer kan. Cicade is een boek dat je binnen vijf minuten uit heb gelezen, maar dat nog lang daarna in je gedachten zal blijven hangen.

Lees hier mijn review van Cicade!

Hou me vast zoals ik was van Gaby Rasters

Wanneer Jasmijn te horen krijgt dat ze borstkanker heeft, komt haar leven op zijn kop te staan. Na een borstamputatie en chemo lijkt Jasmijn er eindelijk weer een beetje bovenop te komen; alleen haar energie is nog niet terug. Dankzij haar vriendinnen en haar vriend Ralf houdt ze haar hoofd boven water. Dat alles verandert wanneer ze opnieuw slecht nieuws krijgt.

Oktober staat in het teken van borstkanker, wat het de beste maand maakt om dit boek te gaan lezen!


Wat was het laatste boek dat jij kocht?

* Jane, de vos & ik en Cicade heb ik in ruil voor promotie mogen ontvangen van Querido Kinderboeken. Hou me vast zoals ik was heb ik in ruil voor promotie mogen ontvangen van Boekerij. Dit heeft en zal mijn mening op geen enkele manier beïnvloed/beïnvloeden! *

One thought on “September 2019 book haul #2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s