Vermist van Loes Leeman || Review

2019-08-17 13.34.41.jpg

Titel: Vermist
Auteur(s): Loes Leeman
Aantal pagina’s: 271
Genre: Non-fictie, Crime
Publicatie datum: Februari 2019
Datum gelezen: 4 augustus 2019
4/5 ★


In Vermist van Loes Leeman worden twintig vermissingszaken besproken. Deze lopen uiteen van zaken die gaan over mensen die vrijwillig de koffers hebben gepakt, tot zaken waarbij sprake is van een misdrijf. Een aantal zaken worden opgelost, met goed of slecht einde, en sommige zaken blijven helaas voor altijd onopgelost. Tot verdriet van de nabestaanden.

Als kind keek ik altijd mee met mijn moeder naar ‘Vermist’ op tv. Ik was geïnteresseerd door het mysterieuze aspect, maar het maakte me toch ook wel een beetje bang, al die vermiste mensen. Vooral de anonieme gesprekken, waarbij de stemmen verdraaid waren en de personen slechts als silhouet te zien waren, zijn me bijgebleven …

Dit boek was eigenlijk precies hetzelfde als het kijken naar het programma op tv. Allerlei verschillende zaken komen aan bod, van het zoeken naar biologische ouders, tot gekidnapte kinderen. Zelf ben ik meer geïnteresseerd in het laatste en niet zozeer in het eerste. Het doet toch meer met je omdat dat iets is wat iedereen zou kunnen overkomen. Een zaak heeft me echt diep geraakt. Het behandelt een vermissingszaak wat een kind betreft, met een slechte afloop. Het vond plaats in Zwolle, waar ik nu zelf woon en wat het ontzettend dichtbij laat voelen. Dit verhaal zette me aan het denken over privacywetten (sommige mensen hebben hun recht op privacy simpelweg verspild, naar mijn mening) en toen ik het uit had gelezen, moest ik het boek even wegleggen om het allemaal te laten bezinken. De tranen stonden me in de ogen, zo heftig was het.

Gelukkig waren niet alle zaken zo heftig en vele hadden toch ook goede aflopen, wat het allemaal een beetje in balans bracht.

Als je geïnteresseerd bent in True Crime, graag non-fictie leest en een keertje over Nederlandse zaken wil lezen in plaats van alleen maar Amerikaanse, dan is dit boek perfect.

4 thoughts on “Vermist van Loes Leeman || Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s