Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt || Review

2019-08-17 13.20.57.jpg

Titel: Dolores Dolly Poppedijn
Auteur(s): Thomas Olde Heuvelt
Aantal pagina’s: 93
Genre: Horror, Korte verhalen
Publicatie datum: 1 juni 2019
Datum gelezen: 8 augustus
4.5/5 ★


Dolores Dolly Poppedijn was het geschenkboekje dat je tijdens de Spannende Boeken Weken van 2019 gratis bij aankoop van een Nederlands talig spannend boek kreeg. Het gaat over Charlotte en Gilman die recent hun kindje verloren hebben. Beiden rouwen ze op hun eigen manier, maar algauw blijkt dat Charlotte’s manier van rouwen een toch was lugubere kant heeft.

Dolores Dolly Poppedijn was, met z’n 93 pagina’s, snel uit! Ik was er een beetje huiverig voor, omdat de ratings op Goodreads niet allemaal even goed zijn. Wat daaruit voor mij vooral bleek, is dat het misschien niet een neutraal genoeg boek was, om als geschenk mee te geven. Niet iedereen is fan van horror en niet iedereen kan het even goed waarderen. Helaas.

Zelf heb ik gelukkig ontzettend van het boekje genoten! Het verhaal zette mij aan het denken over wat er nou daadwerkelijk speelde en ook de verwijzingen naar The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins Gilman (zie je een van de referenties al?) vond ik geweldig. Dit korte verhaal stopt niet bij de veilige grens van ‘wat kan en wat niet’, maar gaat daar gewoon ruimschoots overheen. Ik vind het heerlijk!

2 thoughts on “Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt || Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s