Het smelt van Lize Spit || Review

Processed with MOLDIV

Titel: Het smelt
Auteur(s):
Lize Spit
Aantal bladzijdes:
480
Genre: 
Fictie, Literatuur
Publication date: 
November 2015
Date read:
 30 january 2019
4/5 ★


Samenvatting

Wat als je wraak kunt nemen op een heel dorp?

Dertien jaar na een zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

In haar geboortejaar werden slechts twee andere kinderen geboren in het kleine Vlaamse Bovenmeer, twee jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002. Want jongens worden pubers en krijgen wrede plannen. De bedeesde Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze — wie verraadt er nou z’n eigen vrienden?
(Goodreads)


Review

Het smelt is niet een boek dat je voor je plezier leest. Het is grof, hard, en bovenal pijnlijk om te lezen. Je leest het omdat, wanneer je eenmaal aan de roman begonnen bent, je niet anders kunt dan doorlezen. Het grijpt je om je vervolgens niet meer los te laten.

Geen enkele keer had ik het gevoel “yes, weer even in Het smelt lezen”. Nee, ik heb geen enkele keer vreugde gevoeld tijdens het lezen van dit boek. En toch bleef ik maar doorlezen! Waar anderen claimen dat zij het mysterie al lang voor het einde opgelost hadden, ontdekte ik de hints pas toen het verhaal tot zijn climax kwam. Ik had gewoonweg geen idee waar het heen zou gaan (daarbij ben ik ook geen kei in het oplossen van raadsels zoals deze naar voren kwamen in het verhaal). Boeken zoals Het smelt zijn vaak de boeken die me het best bijblijven en ik ga dan ook zeker meer boeken van Lize Spit lezen in de toekomst.

3 thoughts on “Het smelt van Lize Spit || Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s