Uitgeschakeld van Angelique Haak || Review

Processed with MOLDIV

Titel: Uitgeschakeld
Auteur: Angelique Haak
Aantal pagina’s: 294
Genre: Thriller
Publicatie datum: 4 oktober 2018
Datum gelezen: 1 november 2018
4.5/5 ★


Samenvatting

‘Met jullie dochter is het begonnen, maar met haar zal het niet eindigen…’

Deze tekst ziet Dorine van Sevère, vrouw van een vooraanstaand gemeenteraadslid, als ze nietsvermoedend haar post opent. De tekst is geschreven op de rouwadvertentie van haar dochter Jorinde, die twee maanden daarvoor zelfmoord pleegde.
Gealarmeerd schakelt zij de politie in en er blijkt er een link te zijn met een van de leden van het rechercheteam. Het zusje van een van hen, heeft twee jaar eerder ook zelfmoord gepleegd én was bevriend met Jorinde.
Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en stuiten al snel op een misbruikzaak die verband lijkt te houden met de dood van de vrouwen. Meer en meer rijst de vraag of ze eigenlijk wel echt zelfmoord hebben gepleegd?
Jennifer en Ricardo proberen aan te tonen dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien en te voorkomen dat er nog meer doden vallen. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen.
En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…
(Goodreads)


Review

De samenvatting van Uitgeschakeld laat het klinken als een fantastische thriller en laat me je een ding verklappen: het was precies dat. Ik heb ontzettend van dit verhaal genoten en zat er hélemaal in. Op avonden wanneer ik eigenlijk allang had moeten slapen, zat ik nog in mijn bed te lezen – vol spanning. Ik kon dit boek simpelweg niet aan de kant leggen!

Hier en daar zaten er enkele hints naar een eerder boek van Haak, wat gelukkig niet vervelend was tijdens het lezen van Uitgeschakeld. Ondanks dat Uitgeschakeld het vervolg hierop is, is dit boek goed te lezen als standalone. Het maakte me daarnaast natuurlijk ook super nieuwsgierig naar dit eerdere boek over Jennifer Brugman!

Het verhaal zat heel goed in elkaar en uiteindelijk komt alles samen in een heel spannende ontknoping, waar eveneens een fijne plottwist in zat!

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door De Crime Compagnie in ruil voor een recensie, maar alle meningen zijn die van mezelf. Dank je wel voor het opsturen! *

One thought on “Uitgeschakeld van Angelique Haak || Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s