Sluipwesp van Annerieke de Vries || Review

Processed with MOLDIV

Titel: Sluipwesp
Auteur: Annerieke de Vries
Aantal pagina’s: 232
Genre: Thriller
Publicatie datum: 27 september 2018
Datum gelezen: 14 oktober 2018
4.5/5 ★


Samenvatting

Maud vreest de dood niet… maar dat zou ze beter wel kunnen doen

Het leven buiten is onheilspellender dan binnen de muren van het mortuarium.

Het onbegrensde verlangen haar kind terug te zien en het geheim van een verongelukte vriend lokken mortuariummedewerkster Maud de buitenwereld in. Is ze sterk genoeg om weer deel te nemen aan de samenleving? Durft ze de confrontatie met haar narcistische ex aan?
(Goodreads)


Recensie

Sluipwesp is een Nederlandse thriller waar ik ontzettend van genoten heb. Het was aan het begin even inkomen doordat het daadwerkelijke verhaal niet snel op gang leek te komen. Zodra dit echter gebeurde, kwam ik in een stroom terecht waar ik niet uit kon, maar ook niet uit wilde komen. Je legt dit boek niet zomaar aan de kant – je moet doorgaan met lezen!

Doordat je het verhaal vanuit de hoofdpersoon Maud van Weegen leest, is het moeilijk in te schatten wat er daadwerkelijk gebeurt en gebeurd is in het verleden van Maud. Wie spreekt de waarheid? Is Maud daadwerkelijk de weg kwijt? Dit zijn vragen die ik me tijdens het lezen meerdere malen heb gesteld, en door de point of view van Maud niet per se beantwoord kreeg.

Door de traag opgebouwde spanning, die uiteindelijk tot een geweldige en zeer onverwachte ontknoping leidt, lees je Sluipwesp gemakkelijk in één weekend uit. Daarnaast heeft Annerieke de Vries een heel fijne schrijfstijl waar ik zeker meer van wil gaan lezen in de toekomst!

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door De Crime Compagnie in ruil voor een recensie, maar alle meningen zijn die van mezelf. Dank je wel voor het opsturen! *

4 thoughts on “Sluipwesp van Annerieke de Vries || Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s