Boeken die ik nodig eens moet gaan lezen

img_8534

Ik heb een probleem. Dit probleem bestaat uit het feit dat ik veel te veel boeken koop, maar veel te weinig tijd heb om ze allemaal te kunnen lezen. Vandaar dat ik mezelf een tijdje geleden een Book Buying Ban heb opgelegd en ik moet zeggen dat het me aardig afgaat! Ik speel wel een beetje vals, want voor college mag ik natuurlijk wel gewoon boeken aanschaffen. Anders worden de docenten boos. Maar goed. Ik heb dus een aantal (een hoop) boeken in mijn kast staan die ik, volgens mijzelf en vele anderen, sowieso een keer gelezen moet hebben!

Extremely Loud and Incredibly Close van Jonathan Safran Foer
Oké, eigenlijk hoort dit boek niet in dit rijtje thuis, maar ik vind zelf ook weer van wel! Ik heb dit boek namelijk al een keertje gelezen, maar ik heb geen flauw idee waar het nou precies over ging. In mijn leven heb ik enorm veel boeken gelezen, waarvan sommige mij heel goed zijn bijgebleven en anderen totaal niet. Dit komt vooral omdat ik met mijn hoofd niet echt bij het lezen was. De meeste boeken die ik gelezen heb, hoef ik niet per se opnieuw te lezen. Er zitten er echter ook een paar tussen die ik vergeten ben en ik graag nog eens opnieuw zou lezen. Gewoon omdat het een fijn of bijzonder verhaal is.

A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas
Volgens bookstagrammers had ik dit boek eigenlijk ALLANG gelezen moeten hebben. Ik ben nog niemand op instagram tegengekomen, die het boek níet leuk vond. Wat ik er zoal over gehoord heb, is dat het een spannende, steamy en heartbreaking serie is (of haal ik nu allemaal boeken door elkaar?) Meestal ben ik niet echt fan van YA boeken, maar omdat ik er ZOveel goeds over heb gelezen, ben ik meer dan bereid het een dikke vette kans te geven!

Wuthering Heights van Emily Brontë
Of eigenlijk gewoon klassiekers geschreven door vrouwen, zoals Jane Austen, Emily en Charlotte Brontë, Virginia Woolf etc. etc. Ik heb namelijk (geloof ik) maar één verhaal van Jane Austen gelezen voor mijn studie: Northanger Abby, die ik echt ontzettend leuk vond. Dus waarom lees ik niet meer van dit soort boeken? Dat is een vraag die ik mezelf, maar ook vele anderen mij stellen.

Shakespeare
Ik zou me volgens velen diep moeten gaan schamen: ik ben literatuurwetenschap student, maar ik heb maar één (of twee?) werken van Shakespeare gelezen. En dat terwijl ik een ontzettend dik boek met zo goed als alle werken van deze man in mijn kast heb staan! Ja, oké, ik ben niet echt een fan van toneelstukken lezen, maar de verhalen die ik tot nu toe van Shakespeare heb gelezen of gezien vond ik ontzettend goed! Dus opnieuw: Waarom lees ik er niet meer? Dat is voor iedereen een vraag en voor niemand een weet.

1Q84 van Haruki Murakami
Afgelopen januari heb ik dit dikke boek (1296 pagina’s!!) van mijn vader voor mijn 21e verjaardag gekregen. Daarvoor had ik al twee boeken van Murakami gelezen, die me een ontzettend dromerig gevoel gaven en zéker op mijn favorieten lijst staan! Het antwoord op de vragen, die ik bij de vorige twee boeken stelde, kan ik je nu wel geven. Ik heb dit boek nog niet gelezen, omdat het aantal paginas (1296!!!) me ontzettend tegenhoudt. Ik ben iemand die een boek binnen een week uit moet hebben, of het verhaal gaat me tegenstaan en vervelen. Je kunt me ook wel ontzettend ongeduldig noemen.

Welke boeken moet jij écht een keer gelezen hebben?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s