Augustus TBR

tumblr_obbuvp6Nmy1qbzzx7o1_540

In de maand juli heb ik zes boeken weten te lezen, waaronder drie dunne van slechts <100 pagina’s. Hmm, dat had beter gekund. En dat terwijl het zomervakantie is! In de komende maand, augustus alweer, hoop ik er in ieder geval vier te lezen. Eén van die boeken lees ik voor mijn scriptie die ik in het eerste blok van mijn derde jaar als literatuurwetenschapper zal gaan schrijven (ik probeer er zo min mogelijk aan te denken).

The Green Mile van Stephen King
Dit boek heb ik een tijdje geleden, met enige tegenzin, in de kringloopwinkel gekocht. Enige tegenzin, waarom koop je ‘m dan? Nou, ik vond dat ik The Green Mile toch wel ooit zou moeten gaan lezen als Stephen King fan en hij was zo goedkoop! De film heb ik nooit gezien en de DVD-box vond ik er maar saai uitzien, vandaar de enige tegenzin. Maaaarr … Het valt me alles mee! Ik heb nu precies 99 pagina’s van het boek gelezen en het is een heel interessant verhaal, leest makkelijk en de Stephen King karakteristieken zijn goed terug te vinden!

Psycho van Robert Bloch
In de blogpost van gisteren heb ik het al even over dit boek gehad. Dit is het verhaal met de albekende douchemoord. Het gaat over Marion Crane die op de vlucht is geslagen met $400.000 en uiteindelijk in het motel van Norman Bates terecht komt. Een van de thema’s in het boek is het Oedipus-complex waar Bates aan lijdt. Hij zou samen met zijn moeder het motel runnen, maar niks is minder waar.

Dit is een van de zeldzame verhalen waarvan ik éérst de film en de Netflix-serie ‘Bates Motel’ (aanrader!!) gezien heb en nu pas aan het boek toekom.

Blauwe Maandag van Nicci French
Ik heb de gekke gewoonte om van sommige series per ongeluk eerst deel 5 te lezen, om er aan het eind achter te komen dat het een boek uit een serie is (Stalker van Lars Kepler, Hannibal van Thomas Harris, The Wild Sheep Chase van Haruki Murakami etc). Maar nu *tromgeroffel* heb ik dan eindelijk eens het eerste boek gekocht. Blauwe Maandag is het eerste boek uit de Frieda Klein serie van Nicci French en gaat over, jawel, Frieda Klein. Ze is psychoanalytica en op een dag krijgt ze van een patient te horen dat hij/zij vaak droomt van een kind met rood haar en sproeten. Even later raakt er een kind vermist die aan die omschrijving voldoet. Spannend!

Lolita van Vladimir Nabokov
Oké, ik zal niet te veel over dit boek vertellen, volgens mij is iedereen wel een beetje bekend met het begrip ‘Lolita’. Ik heb het idee dat ‘vieze oude man’ voldoende uitleg is. Dit is het boek waarover ik mijn scriptie voor Literatuurwetenschap zal gaan schrijven *help*. Ondanks dat het een behoorlijk controversieel onderwerp is, is Lolita toch wel één van mijn allerfavorietste (is dat een woord?) boeken. Er is gewoon zoveel over te vertellen!! Misschien dat ik jullie, wanneer ik mijn scriptie heb ik geleverd, wel meer vertel!

Welke boeken hoop jij in augustus te lezen?

2 thoughts on “Augustus TBR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s