In een Donker Donker Bos van Ruth Ware || Review 

Een tijdje geleden waren er de Spannende Boekenweken, waar je bij aankoop van een Nederlandstalig spannend boek een boekenweekgeschenk kreeg! Nou, toen moest ik natuurlijk wel een boek kopen en het werd In een Donker Donker Bos van Ruth Ware!

Ik heb een lange tijd in de boekenwinkel Ako staan twijfelen over welk boek ik zou kopen. De achterflap van In een Donker Donker Bos trok mij toch wel het meeste aan; het beloofde een spannend, eng verhaal te worden, waardoor ik ‘s nachts geen bezoekje meer zou durven te brengen aan het toilet.

Maar helaas. Ik vond de spanning in het boek erg tegenvallen en de personages bleven zeer oppervlakkig. Het was een gemakkelijk boek om te lezen, maar spannend zou ik het niet willen noemen. Het concept klonk zo ontzettend goed: een vrijgezellenweekend in een glazen huis diep in het bos, hoe spannend wil je het hebben? Ik zal proberen niet te veel te verklappen, maar het bos kwam er naar mijn mening bar weinig in voor. Het verhaal speelde zich voornamelijk in het huis en het ziekenhuis af. Het bos kwam dus helemaal niet zo donker op mij over. Wel kwamen er een aantal plottwists in het verhaal voor, maar deze waren niet zo enorm heftig en ik zag ze al van verre aankomen.

Nee, ik heb betere boeken gelezen dan In een Donker Donker Bos. Op instagram heb ik een aantal andere boeken van Ruth Ware voorbij zien komen, die eveneens veelbelovend klonken en ik absoluut nog wel een keer wil lezen!! Hopen dat ze die belofte, in tegenstelling tot IeDDB, wél waarmaken!

5 thoughts on “In een Donker Donker Bos van Ruth Ware || Review 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s