Lente

IMG_7645

Spontaan het hele huis stofzuigen en dweilen, het niet erg vinden om een half uur te moeten fietsen, al het onkruid tussen de tegels in de tuin uitpielen en me schuldig voelen wanneer ik de hele dag thuis zit, terwijl het zonnetje buiten blij aan het schijnen is. Ongemerkt heeft de lente mij ook te pakken gekregen.

Het is zo langzamerhand een gewoonte van me geworden: in de zomer kijk ik enorm uit naar de komst van de winter en in de winter kan ik niet wachten tot het eindelijk weer zomer is. Gelukkig zitten we nu precies tussen die twee seizoenen in en geniet ik volop van de zonnige lentedagen (de dagen dat het regent, mogen van mij weg blijven). Ik zeg altijd dat ik een wintermeisje ben, maar ik heb het idee dat dit langzaam aan het omdraaien is. Pieter heeft wel eens gezegd dat mijn humeur enorm beïnvloed wordt door het weer. Oftewel: ik ben niet te genieten als het regent of koud is, ook al zegt Pieter dat natuurlijk nooit op die manier. Ja, ik ben blij dat de dagen eindelijk langer en warmer worden, ook al betrap ik mezelf er vaak genoeg op dat ik stiekem al wel weer uitkijk naar de oranje blaadjes aan de bomen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s