Koffie, koffie, lekker bakkie koffie.

IMG_6780

Het is geen geheim meer en ik kan er nu open voor uit komen. Chagrijnigheid, hoofdpijn en vermoeidheid; dat is het gevolg als ik weer eens vol goede moed op een dag mijn kopje (oftwel drie mokken) koffie oversla. Ik had het eigenlijk nooit zo door, want mijn verslaving is gelukkig sociaal geaccepteerd. En weet je, ik kan stoppen, echt, maar dat komt nog wel een keertje.

Ik wil niet iedereen over een kam scheren, maar is dat niet wat alle verslaafden zeggen? Ja, ik drink te veel koffie, maar ik kan er elk moment mee stoppen, echt hoor! Ik krijg van koffie alleen maar energie (de fase van de trillende handen ben ik inmiddels voorbij), niks ergs aan toch? Toen ik voor het eerst dacht “Laat ik mijn liter koffie van vandaag eens overslaan”, eindigde ik de dag met enorme hoofdpijn. De volgende keer dat ik het probeerde: weer hoofdpijn. Op deze manier kwam ik erachter dat ik misschien wel een koffieverslaafde was.

Sinds ik het ouderlijk huis heb verlaten, heb ik helaas ook het megagemakkelijke Senseo-apparaat achter moeten laten. Sindsdien heb ik het volgehouden met een ouderwets koffiezet apparaat, een drukfilter van de IKEA en mijn geliefde Tassimo apparaat. Helaas zijn de disks die ik voor het laatste apparaat moet aanschaffen een teleurstelling voor mijn portemonnee. Dus zo heb ik mijn liefde voor koffie verloren met het drinken van mijn ochtendkoffie uit een drukfilter.

Het liefst zou ik helemaal stoppen met het drinken van koffie en mijn dag puur beginnen met een lekker warme mok thee. Maar laat ik nou net vandaag weer een pak Tassimo koffie hebben gekocht. Oeps? Ooit zal ik echt stoppen met koffie. Maar die dag komt nog wel een keer. Ooit. Toch?

6 thoughts on “Koffie, koffie, lekker bakkie koffie.

  1. Er gaat niks boven koffie! Ik drink dagelijks ook mijn tas, maar ik ben gelukkig nog niet verslaafd. Ik kan na al die jaren nog steeds perfect zonder die tas (al ga ik hem niet vrijwillig overslaan haha :D)

    Like

    1. Ik ben wel stevig aan het minderen! Nu nog maar 1, hooguit 2 kopjes per dag! Helemaal stoppen zal ik niet, denk ik, want het is vaak veel te gezellig om even een kopje koffie met iemand te drinken 😊

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s