Broer van Esther Gerritsen || Review

IMG_7301

Titel: Broer
Auteur: Esther Gerritsen
Publicatie jaar: 2016
Uitgever: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
Productie: De Geus
Aantal bladzijden: 94
★★★★/5

Blurb:
Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf Oliva, krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…
(Bron: Goodreads)

Review:
12 maart was het weer zover: de boekenweek ging van start. Al een tijdje had ik het plan gemaakt om een Nederlandstalig boek te kopen, zodat ik het boekenweekgeschenk samen met het nieuwe boek in mijn kast zou kunnen zetten. Het boekenweekgeschenk van dit jaar was Broer van Esther Gerritsen.

Ondanks dat het een dun boekje is, zoals alle boekenweekgeschenken dat zijn, heb ik er erg van genoten! De schrijfstijl van Gerritsen is prettig en gemakkelijk om te lezen. In slechts 94 pagina’s worden de personages goed uitgewerkt, en daarmee wordt een goed verhaal neergezet!

Je leest het verhaal vanuit een verteller die over het leven van Olivia vertelt. Aan het begin van het verhaal lijkt ze alles op orde te hebben en wordt je zo meegenomen in de leugen die haar leven eigenlijk is. Omdat ik zelf een totaal ander person ben dan Oliva, kon ik me niet echt met haar identificeren, maar daardoor was het medeleven dat ik met haar had niet minder! Het verhaal was maar 94 pagina’s lang, maar achteraf voelde het alsof ik over het hele leven van Olivia en haar broer heb gelezen.

Esther Gerritsen heeft nog meer boeken geschreven, waarnaar ik, door Broer, toch wel erg benieuwd ben geworden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s